Meer resultaten voor roesbrugge

 
roesbrugge
Roesbrugge-Haringe Wikipedia.
De deelgemeente ligt in het noordwesten van Poperinge. Roesbrugge het grootste dorpje ligt langs de rivier de IJzer. Haringe met enkele honderden inwoners ligt een kilometer ten zuidwesten van Roesbrugge tegen de Franse grens. Plaatsen in de gemeente Poperinge Deelgemeenten Krombeke Poperinge Proven Reningelst Roesbrugge-Haringe Watou. Overige dorpen Abele Haringe Roesbrugge Sint-Jan-ter-Biezen. Belgische gemeenten Arrondissement Ieper West-Vlaanderen Vlaanderen.
De Kroniek van Roesbrugge tijdens Wereldoorlog I WOI.
De Belgische infanterie defileert door de straten van Roesbrugge. 24 april 1917 De Engelse divisie wordt vervangen door generaal Michel die onder zijn leiding het hoofdkwartier van de 4de Belgische legerdivisie vestigt op het stadhuis van Roesbrugge. Te Roesbrugge worden pontonbruggen over de IJzer gelegd ter ontlasting van de bestaande bruggen. Zo wordt in 1917 ten oosten van Roesbrugge-dorp een brug gebouwd ter verbinding met Beveren. Aan de westzijde van het dorp wordt een 368 meter lange houten brug op houten palen gebouwd door de meersen en over de IJzer heen. Ze is 5 meter breed en verbindt de Hoge Weide het hospitaal bij café De Wijngaard met de Sint-Omaarsstraat op het grondgebied Beveren.
Roesbrugge Roesbrugge PIPA.
Home Clubs België West-Vlaanderen Roesbrugge Roesbrugge. 21/08/2017 Orleans 19/08 jongen en Pontoise 19/08 jongen. 14/08/2017 Chateaudun Pontoise 13-08-2017. 29/07/2017 Tours Jongen 29/07/17 en Compiegne Oude jaarlingen en jongen.
Roesbrugge Wikipedia.
Een kilometer ten zuidwesten van Roesbrugge ligt het dorpje Haringe waarmee Roesbrugge één deelgemeente vormt. Roesbrugge aan de IJzer. In het nabijgelegen Haringe werden sporen van Romeinse of Gallo-Romeinse bewoning teruggevonden. Deze plaats werd op het einde van de 9de eeuw voor het eerst vernoemd en in de 11de eeuw kwam er een kerkje. Ten oosten had ene Rohard een brug aangelegd over de IJzer en hier rond ontwikkelde zich bewoning. Deze plaats werd eind 12de eeuw begin 13de eeuw vermeld als de Ponte Rohardi en Rohardsbrugge.
www.degroenenboomgaard.be.
Nieuws en activiteiten uit Roesbrugge Roesbrugge.
Feestcomité Karel de Blauwer. Opkomende events in Roesbrugge. Door Saint-Victor de Buthon. Door Feestcomité Karel de Blauwer. BALLONWEDSTRIJD 2016 1 Anouck Deruytter Hardefoort F 13 km 2 Juul. Door Landelijke gilde Roesbrugge-Haringe. Beste Schrijf alvast 26 november in uw agenda! Dan houden we terug ons jaarlijks Sint-Elooisfeest. Dit jaar is er een optreden voorzien van Karel Declercq met z'n show Brave little Belgium In Brave little Belgium geeft. Moederdagontbijt winnaar is bekend! Door Feestcomité Karel de Blauwer. De winnaar is bekend!
Roesbrugge-Haringe Erfgoedobjecten Inventaris Onroerend Erfgoed.
Grensgemeente in Zandlemig Vlaanderen en de Westhoek aan de IJzer en de Franse grens. Roesbrugge en Haringein 1857 verenigd zijn twee afzonderlijke dorpscentra. Telde in 1986 1 215 inwoners en is 1195 ha groot. Op het grondgebied Haringe werden sporen van Romeinse of Gallo-romeinse bewoning aangetroffen. Haringe of de woonplaats van de afstammelingen van Hari wordt echter voor het eerst vermeld in 899. Onder impuls van de bisschop van Terwaan werd in XI d voor de verspreide bevolking een kerk gebouwd in Haringe op het droogland ietwat verwijderd van de zompige overstromingsgebieden. In 1147 werd de zorg voor de kerk en de parochie toevertrouwd aan de abdij van St.-Augustinus Terwaan.
Welkom.
Roesbrugge eerste Vlaamse dorpje aan de Ijzer. Op amper een boogscheut van de schreve de grens met Frankrijk was dit vroeger het decor waartegen zich een onafgebroken kat en muisspel afspeelde tussen blauwers en commiezen. Hier aan het dorpsplein in de schaduw van de indrukwekkende kerktoren verwennen wij Diego Betty en dochter Iris nu al 12 jaar de hongerige en dorstige magen. In onze tea-room en eetcafé hebben we voor elk wat wils. We serveren zowel croques en spaghetti als scampi steaks en ribbetjes. Geniet na een deugddoende wandeling van een lekker streekbiertje of schuif de voeten onder tafel in wat eens het statige Hotel de la Régence was.
De IJzer in Roesbrugge Westhoek.
Q-label Kies voor kwaliteit. De IJzer in Roesbrugge. Aan je favorieten toevoegen. In de dorpskern van Roesbrugge stroomt de rivier de IJzer. Vanaf de bron in Lederzeele en Buysscheure in Frankrijk stroomt de rivier na 37 km te hebben afgelegd op Franse bodem België binnen in Roesbrugge om 41 km verder in Nieuwpoort uit te monden in de Noordzee. Het is de enige rivier in België die op Belgisch grondgebied uitmondt. Langs het jaagpad maak je vandaag ontspannende wandelingen doorheen het groene landschap. Dat kan met de knooppuntenkaart De IJzervallei of met de Dode IJzerwandelroute.

Contacteer ons